Метростанция на летище софия

Цветя в огромни саксии създават усещането за живот и непрекъснато възраждане на природата. Дело е на изтъкнатия скулптор Крум Дамянов и за кратко време се превръща в предпочитано място за снимки на всички гости на столицата.

Общо под 6-те фундамена са изпълнени 96 броя стоманобетонни пилоти.

Таваните са оформени от композитните панели с цветни ивици — еталбонд. Дело е на изтъкнатия скулптор Крум Дамянов и за кратко време се превръща в предпочитано място за снимки на всички гости на столицата. Атракцията на станцията е внушителната фигура на древнотракийския певец Орфей, знакова фигура за българските земи. Проектът и дизайнът са дело на изтъкнатите български архитекти Радомир Серафимов и Ирен Дерлипанска.

Категории : Станции на Софийското метро Основани в България през година. Последната промяна на страницата е извършена на 4 октомври г. Летище София в Общомедия.

Константин Величков. Материалите в станцията са изцяло естествени! Цветя в огромни саксии създават усещането за живот и непрекъснато възраждане на природата. Самата станция се извисява на метростанция на летище софия метра от терена. Пейките по оста са оформени с масивни гранитни основи и гръб от надлъжни стоманени тръби.

Станцията е разположена върху стоманобетонова мостова конструкция. Летище София в Общомедия.

Материалите в станцията са изцяло естествени. Атракцията на станцията е внушителната фигура на древнотракийския певец Орфей, знакова фигура за българските земи. Летището е високотехнологичен обект, при който всичко се случва във въздуха, и това е заложено в концепцията на дизайна на станцията — въздух, светлина, простор, скорост и динамика.
  • Цветя в огромни саксии създават усещането за живот и непрекъснато възраждане на природата. Интер Експо Център — Цариградско шосе.
  • Пейките по оста са оформени с масивни гранитни основи и гръб от надлъжни стоманени тръби.

Архив новини

Именни пространства Статия Беседа. Таваните са оформени от композитните панели с цветни ивици — еталбонд. Връхната носеща конструкция се състои от надлъжни и напречни греди с обединяваща плоча, върху която е монтирана носещата стоманена сводова конструкция на покритието. Проектът и дизайнът са дело на изтъкнатите български архитекти Радомир Серафимов и Ирен Дерлипанска. Общо под 6-те фундамена са изпълнени 96 броя стоманобетонни пилоти.

За подробности вижте Условия за ползване. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Метростанция на летище софия са оформени от композитните панели с цветни ивици - еталбонд. Бронзовата фигура на именития тракиец, от които струи по цял ден светлина, живял в древността по българските земи.

Стоманената обшивка на станцията е открита и хармонично се съчетава със странично разположените прозорци.

От и до летище „София” с метро

Пейките по оста са оформени с масивни гранитни основи и гръб от надлъжни стоманени тръби. Текстът е достъпен под лиценза Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното ; може да са приложени допълнителни условия. Общо под 6-те фундамена са изпълнени 96 броя стоманобетонни пилоти.

Материалите в станцията са изцяло естествени. Именни пространства Статия Беседа. Стадион Васил Левски. Станцията е разположена върху стоманобетонова мостова конструкция.

Таваните са оформени от композитните панели с цветни ивици - еталбонд. Атракцията на станцията е внушителната фигура на древнотракийския певец Орфей, знакова фигура за българските земи.

Цветен гранит в топли преливащи се нюанси оформя подовата настилка. Категории : Станции на Софийското метро Основани в България през година. Цветя в огромни саксии създават усещането за живот и непрекъснато възраждане на природата. Повдигането е осъществено с помощта на масивни стоманобетонни фундаменти от кръгли пилоти с диаметър мм и дължина 16 м, обединени на групи със стоманобеонови греди.

Категории : Станции на Софийското метро Основани в България през година. Станцията е разположена върху стоманобетонова мостова конструкция.

Въведена в експлоатация на 2 април г. Връхната носеща конструкция се състои от надлъжни и напречни греди с обединяваща плоча, върху която е монтирана носещата стоманена сводова конструкция на покритието. Пейките по оста са оформени с масивни гранитни основи и гръб от надлъжни стоманени тръби. Цветя в огромни саксии създават усещането за живот и непрекъснато възраждане на природата. Над всеки зелен кът по тавана има оформено метростанция на летище софия небе.

С градски транспорт

Стените са оригинално съчетание от алуминий, желязо и стъкло. Дело е на изтъкнатия скулптор Крум Дамянов и за кратко време се превръща в предпочитано място за снимки на всички гости на столицата.

Стените са оригинално съчетание от алуминий, желязо и стъкло.

СУ Св. Над всеки зелен кът по тавана има оформено изкуствено небе. Последната промяна на страницата е извършена на 4 октомври г! Атракцията на станцията е внушителната фигура на древнотракийския певец Орфей, знакова фигура за българските земи.

Автор: Маслина
След като откриете грешка в текста, я изберете и натиснете Ctrl + Enter
Още статии