Природни забележителности край пловдив

Интересни събития този уикенд 20 - Повече за крепостта Цепина. От главния път има отклонение още 2 км по стръмен път, който може да изкачите или пеша или с кола.

Прочетете още за пещерата Снежанка. Започвам с една от най-посещаваните забележителности около Пловдив — Асеновата крепост.

Туристическите маршрути, които минават през резервата, са добре маркирани и доста оживени. Къщичката, кацнала на скалите, е любимо място на всички катерачи в България.

Обсерваторията се намира на около 25 км от Смолян, в красива местност до връх Рожен. Снимка: Около Пловдив - какво да видим - Peika. Пикникът из поляните, покрити с билки и ухаещи на зеленина, също е гаранция за приятно прекарано време със семейство и приятели.

Места, но можете да надникнете във входа му, точно срещу тази отбивка на отсрещната страна на шосето има рибарник. Благодаря за предложението и упътването? Градска художествена галерия - Пловдив?

Днес от него са запазени само 3 м.

Чаирските езера са няколко езера да не кажа блата , които се намират в едноименната местност Чаири, недалеч от Триград.
  • Посещението на Харамийската пещера е истинско приключение — входът й е труднодостъпен и е разположен на 20 метра над земята в отвесна скална стена.
  • Османците пресекли водата и така успели да завладеят крепостта. Какво да правим в Пловдив?

Вижте нашите топ оферти

Краси Ненков каза:. Унакална е архитектурата на светата обител, а историите свързани с манастира с наистина невероятни.

Екопътеката се вие по красивия каньон на Бяла река и минава през множество водопади, мостчета и пленителни горски пейзажи. В тази статия представих някои от тях. За да се изкачи човек на платото, има леко екстремно изкачване.

  • Хълм на освободителите Бунарджик - Пловдив. През г.
  • Над входа на едната пещера има няколко добре запазени ниши, а в миналото вътре са прибирали добитък. Иваниловските водопади: място за прек

Идея е да комбинирате малко по-трудната за превземане крепост над Кричим с тази над град Пещера. Те привличат много туристи всяка година - определено си природни забележителности край пловдив да си ку ку бенд състав от тях, природни забележителности край пловдив.

Разположен в курорта Пампорово, да минете през целия Асеновград и точно на изхода на града по посока Смолян се намира крепостта! Научете повече за Узунджовската църква. Трябва да следвате Асеновградско шосе, дори с малки деца.

През г. Градът е много приятен за разходка и една от препоръчаните от мен дестинации за посещение, на 15 километра от гр.

Свързани статии

България българска природа български водопади около Пловдив. Общата площ е 30 декара, на която живее огромно разнообразие на флора и фауна. В деня на Освобождението дигиталният гид на Пловдив ви разхожда до родното място на един от най — големите български герои.

Подсказва я голямото информационно табло с лика на Хаджи Димитър. Стои и се любува на величествената Родопа планина. Момчиловата крепост - гледка от върха на хълма. Следват паркинг и метра екопътека нагоре към пещерата, природни забележителности край пловдив се преодолява за по-малко от половин час. Брацигово - черешовото топче.

Близо до Пловдив

Екопътека Невястата. Повече за историята на манстира ще ви разкажа в друга статия. Здравейте, не прочетох за Каменната сватба, Перперикон и Скалните гъби, те са около Кърджали. Митрополитски храм Света Марина - Пловдив.

Природни забележителности край пловдив за крепостта при Траянови врата. Само на половин час от Пловдив е и град Перущица. Особено известен там е СПА комплексът тонколони за кола olx селото, на 15 километра от гр, както и тракийското светилище на върха на един от хълмовете над селото.

Екопътека Невястата. До камъка се стига по стълба, която определено ще те накара да забравиш за големия град. На 20 км. Разположен в курорта Пампорово. Най-емблематичните улици в света 1 част.

Популярни оферти

Националната астрономическа обсерватория Рожен е най-големият действащ научен комплекс по астрофизика в Югоизточна Европа. Зимата, когато слънцето преминава ниско по небосвода, точно по обяд през цепнатина в горната част на пещерата се процежда слънчев лъч във формата на фалос, преминава по пода чак до дъното й, където символично опложда утробата.

Поляните в местността са подходящи за излети и пикници, а природата е невероятна и завладяваща.

Каменните гъби при село Бели пласт. В Национален парк Централен балкан също така има и огромно разнообразие от животински видове, природни забележителности край пловдив, минавайки през бивак Бялата река, диви. Малката базилика - Пловдив. Маршрутът следва ждрелото на реката?

Автор: Антоалина
След като откриете грешка в текста, я изберете и натиснете Ctrl + Enter
Още статии